viernes, 2 de diciembre de 2011

01 DE DESEMBRE DE 2011. SESSIÓ 18

Un home ha trobat una solució econòmica i ecològica de resoldre un problema que pateixen moltes societats de països pobres: la falta d’enllumenat a les cases.
Famílies que viuen en barraques i que no tenen ni poden permetre’s tenir electricitat per a poder il·luminar l’interior de casa seva.


L’estratègia, fruit de l’ ingeni d’un sol home, consisteix a omplir una ampolla de plàstic transparent d’aigua i lleixiu. Després es fa un forat al sostre de la barraca de la mida del diàmetre de la base de l’ampolla, i finalment es col·loca tapant el forat. La llum del sol incideix en l’ampolla que es reflecteix  a l’aigua fins a la base situada a l’interior de la llar. Ja tenim llum!
Enllaç notícia: http://www.nudigital.tv/novedades/index/un-litro-de-luz
Evidentment només funciona durant el dia però ja és molt més del que mai havien somiat aquestes famílies.




Amb això la professora ens ha volgut fer reflexionar sobre el fet que ser creatiu no està només relacionat amb la plàstica i l’art, sinó amb la capacitat d’imaginar solucions a les necessitats socials que ens envolten. A donar respostes al món.

És un alliçonament de com podem ser capaços d’ “anar més enllà” si comptem amb les eines necessàries. Aplicat abstractament a l’aula, podríem dir que les TIC poden ser aquests recursos que permetran als mestres trobar solucions innovadores i creatives i poder “anar més enllà”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario