jueves, 17 de noviembre de 2011

08 DE NOVEMBRE DE 2011. SESSIÓ 13

La sessió d’avui plantejava dues activitats individuals que relacionaven les tic amb el Nadal. Dues propostes que ens feien treballar de manera personal però, alhora, en grup, ja que el conte l’anàvem editant entre tots i il·lustrant amb imatges que cada company triàvem i que plasmaven d’alguna manera, allò que anàvem narrant entre tots.

L’experiència d’anar construint conjuntament una història de manera simultània ha estat divertida i molt interessant. D’una banda bonic en veure un resultat imaginatiu que recull les diverses maneres d’expressar-se dels alumnes i una idea que es va formant a partir de la suma del treball de tots; d’altra banda, divertit tant pel contingut del producte final com per la “lluita” que es crea en els intents de voler participar alhora.




És una mostra clara de les TIC com a eina de treball col·laboratiu a l’aula.

La segona part del treball ha estat, com he comentat abans, trobar una imatge i compartir-la al Picassa amb els companys, aquesta part pretenia fer-nos agafar consciència de la importància dels drets d’autor de les imatges que amb tanta facilitat “copiem i enganxem” en els nostres blocs i treballs i pensar que hem de respectar els copyright i els copyleft de les creacions així com els paràmetres o clàusules que inclouen.





Personalment és un tema que m’interessa no només pel fet de poder respectar jo mateixa les imatges i els seus autors a l’hora de fer presentacions a classe amb els nens, sinó a més a més, perquè sóc il·lustradora, i necessito certa protecció en les imatges i llibres que pugui fer abans de pujar-los a blocs o fins hi tot, en el nostre estimat “facebook”

No hay comentarios:

Publicar un comentario