martes, 1 de noviembre de 2011

21 D'OCTUBRE DE 2011. SESSIÓ 9

Avui hem assistit a una xerrada que oferia el pare del programa didàctic interactiu Jclichttp://clic.xtec.cat/es/jclic/



Per iniciar aquesta conferencia ens han plantejat algunes preguntes:
  •      Què podem arribar a fer de manera col·lectiva treballant amb les eines tecnològiques?
  •       Quins serveis ofereix el departament d'educació a les escoles, relacionats amb les noves tecnologies?

 Doncs bé, la idea és que les TIC serveixin com a eina per aprendre, expressar, comunicar, treballar en grup, etc. Es tracta de tenir l’actitud d’ investigar com funcionen les noves tecnologies i utilitzar-les per descobrir coses i aprendre en general.

Però deixem de banda el tema TIC per centrar-nos en la Tecnologia per a l’Aprenentatge i el Coneixement: les TAC.
En relació a eines TAC el conferenciant ens ha ofert una sèrie de portals de consulta que poden ser del nostre interès com:

  • XTEC, que engloba serveis i persones diverses i ofereix recursos d’informació, programacions, calendaris, etc., i va dirigida a professorat i professionals de l’educació. http://www.xtec.cat/
  • EDU365, que ofereix serveis similars al xtec a més a més de recursos interactius en línia i propostes per jugar, crear i imaginar amb la tecnologia, i està més enfocat a l’alumnat.
  • EDU3.CAT, en gran part conté material audiovisual i treballa amb col·laboració amb TV3.http://www.edu365.cat/
A més a més també existeixen portals d’interès on la gent pot crear-hi recursos i posar-los a l’abast de tothom i compartir-los a nivell internacional. Un exemple d’això és precisament la Zona Clic.

Aquest és un petit resum d’allò que avui ha estat tema d’interès a la conferència. Però jo volia acabar reflexionant sobre l’actitud general que he observat en els oients, és a dir, en nosaltres, l’alumnat.
L’ambient ha començat atent, callat i respectuós, però, a mesura que avançava la xerrada, la gent ha anat desconnectant l’oïda del discurs. Crec que no som conscients de la importància de les noves tecnologies a la professió de docència que hem escollit, i que fins que realment no ens trobem dins l’aula davant de tots aquells nens del món digital, no canviarem l’actitud. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario